Bakgrund

Drömgården blev vårt företag


Efter tio år i Stockholm köpte vi vår drömgård i vackra Hälsingland. Jag hade länge frilansat som fotograf, TV-fotograf och redigerare, och Mathias jobbade som idrottslärare.

Nu ville vi ut på landet med familjen, och skapa något eget. Ett och ett halvt år efter vår inflytt, sommaren 2014, öppnade vi Ringa Gård och en dröm blev till verklighet. Det kändes magiskt att servera kaffe och croissanter på gårdstunet med utsikt över åkrarna, våra fina får och pickande höns.
Butiken fylldes med varor jag saknat och längtat efter. Varor som andas kreativitet, glädje och energi. Fantastiskt porslin som kan kombineras fritt efter egen känsla. Lyxiga bomulsbadlakan av samma modell som på de turkiska badhusen, vackra ljuslyktor, lyxiga handgjorda tvålar. Ekologiska rengöringsmedel och tvättnötter. Gedigna, fina leksaker, som fantasifulla pussel, en bondgård eller möjligheten att göra en din egen lilla glasskiosk. Pysselböcker, magneter och underbart mjuka och charmiga gosedjur.


Jag som driver stället heter Ida och kommer ftån Trönö, en mil härifrån. Jag frilansar förstås fortfarande som fotograf, reporter, TV-fotograf och redigerare vid sidan av jobbet som butikägare och kaféarbetare på gården.


Sambon Mathias har huvudansvaret för djuren, alla får, hedemorahöns och bikupan, samtidigt som han jobbar som lärare på Mo skola.


Och så har vi barnen förstås! Och katterna.

Håll utkik här och följ oss på Facebook och Instagram för att få veta mer om vad som händer kring oss!